Стандартът на живот на работещите в IT индустрията, е четири пъти по-висок от

...
Стандартът на живот на работещите в IT индустрията, е четири пъти по-висок от
Коментари Харесай

Стандартът на живот на IT-специалистите е 4 пъти над средния

Стандартът на живот на работещите в IT промишлеността, е четири пъти по-висок от междинния за страната. Очаква се той да задмине стандарта и в напреднали страни като Англия, Германия и Съединени американски щати, разяснява пред Дарик Стеляна Луизова от интернет платформа, сплотяваща софтуерните експерти.

В IT компании работят близо 25 000 българи. Според програмиста Емил Славов към днешна дата за един IT експерт се борят 40 компании в Европейския съюз.

Гладът за нови фрагменти и разрастването в сектора водят и до увеличение на приходите в българската стопанска система.

През идната година приходите в българската стопанска система от IT промишлеността ще са над 15%, а оборотът от тези услуги за предходната година е 10 милиарда лв.. Стартовата заплата на програмист е над 1000 лв..

Приходите се усилват дружно с бързо разрастващия се бранш. Всеки нов артикул на пазара има потребност от IT отдел, което води до непрекъснат апетит за нови експерти.

„ Интересът към IT бранша в България е значителен. За предходната година се следи нарастване на броя на заетите - към 20 000 в софтуерната промишленост и над 40 000 в аутсорсинг бранша. Така че растежът е огромен. В момента съвсем всичко, което се създава като някакъв вид артикул, има потребност от IT отдел, тъй че има огромна потребност от хора, които да основат тези софтуерни системи “, изясни Стеляна Луизова.

Два от огромните плюсове за работещите в бранша е високото възнаграждение, даже като новак, както и бързото развиване, съобразено с достиженията.

Освен това доста от българските компании правят безплатни академии, в които обучават нови кадри и по-късно ги наемат. Това притегля хора с различно образование и всякакви възрасти към IT промишлеността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР